Čo ženy vlastne na mužoch naozaj hľadajú?

Sama seba sa pýtam, či existuje väčšie klišé ako názov tohto článku :-) Ale vážne, nebolo k tejto téme už povedané, napísané a natočené všetko? Zdá sa, že nie, lebo nie je zriedkavosťou natrafiť na muža, ktorý má názor, že ženy túžia najmä po peniazoch, svaloch, drahých daroch, autách a dovolenkách. Ak si si práve povedal: “Áno, je to tak”, tak tento článok je určený presne pre teba.

Čo ženy vlastne na mužoch naozaj hľadajú?

​Táto téma je vlastne taká stará ako samotné vzťahy. Ženy aj muži sa oddávna snažia nájsť nejaký rýchly a zaručený recept na to, ako zaujať opačné pohlavie. Možno vás sklamem, ale na to neexistujú rýchle, ľahké ani všeobecne platné odpovede. Nič v štýle: ”Desať rád, ako upútať chlapa” alebo “Na ktorých päť vecí ženy zaručene letia”. Toto všetko je zmýšľanie podľa sveta. My, ako Božie deti, vieme, že každý z nás bol stvorený na Boží obraz a podobu a je chrámom Ducha Svätého. Nemôžeme teda zredukovať dôstojnosť, hĺbku a aj akúsi komplikovanosť a tajomnosť druhej osoby do nejakých zaručených rád, platných na všetkých a na všetko.

V jednej diskusii zaznel názor, že je síce pravda, že žena hľadá u muža všetky tie charakterové vlastnosti, ktoré všetci dobre poznáme, ale vraj keď má muž peniaze a skvelé auto a vie jej poskytnúť, čo si len zažiada, tak žena zrazu z tých predchádzajúcich nárokov ustupuje a akoby “zatvára” pred všetkými jeho nedostatkami oči aj uši. Môže to byť pravda. U niektorých žien. Otázkou potom ale je, či je toto naozaj žena, akú hľadáš a akú chceš?
 

Takéto vzťahy potom vyzerajú tak, že tí dvaja sú aj pomerne dlho spolu a navonok im to krásne ladí, ale nie je tam žiaden vnútorný súlad, žiadna blízkosť, dôvera, iba veľký strach, aby som si toho druhého za každú cenu čo najdlhšie udržal, pretože neviem, čo budem robiť, keď budem sám.


Podľa mňa, ak je muž presvedčený o tom, že si môže a dokáže ženu získať len peniazmi alebo čímkoľvek, čo má a vlastní, skrýva tým svoje vlastné neprijatie a ukazuje, že sám nepozná svoju hodnotu a to, čo by mohol do vzťahu priniesť. Týmto postojom a názorom, ktorý má o ženách, vlastne vyjadruje postoj a názor, aký má o sebe: “Nemám ti čo iné ponúknuť, iba peniaze.” Je toto to, čo si o sebe v hĺbke srdca myslíte a čomu veríte? Ak áno, žena to spozná a vycíti. Nemôžete sa potom čudovať, že k vám prichádzajú ako muchy na med len tie dievčatá, ktoré nehľadajú skutočný vzťah, ale len výhody. Niekoho, kto má dosť peňazí a dosť nízku mienku o sebe na to, aby prekukol, že ani ona nemá čo do vzťahu priniesť a ponúknuť a že tu vlastne o žiadnu lásku nejde, skôr o akúsi výmenu “benefitov” a pocit prestíže. Takéto vzťahy potom vyzerajú tak, že tí dvaja sú aj pomerne dlho spolu a navonok im to krásne ladí, ale nie je tam žiaden vnútorný súlad, žiadna blízkosť, dôvera, iba veľký strach, aby som si toho druhého za každú cenu čo najdlhšie udržal, pretože neviem, čo budem robiť, keď budem sám.

Rovnako aj ženy sú často v pokušení povedať si: Stačí, ak budem krásna, budem na sebe makať, aby som mala postavu modelky a miniem majetok na to, aby som mala tvár bábiky a potom stretnem muža, ktorému sa pri pohľade na mňa vypnú všetky “kontrolky” a nároky, aké mal predtým, a tak vlastne nikdy nezistí, že okrem svojho vzhľadu mu nemám čo ponúknuť.” Žienky, je to aj váš pohľad na seba? Myslíte si, že len keď budete dokonale krásne, nájdete lásku a vzťah? Myslíte si, že muži okrem výzoru nehľadajú nič iné a že vy okrem svojho tela ani nemáte čo iné ponúknuť? To je len ďalšia lož a klamstvo Nepriateľa!
 

Hľadajú niekoho, s kým budú môcť prežívať bežný každodenný život v starostiach, ale aj v zábave, v spoločne strávenom čase a zážitkoch, na ktoré sa ani po rokoch nezabudne.


Čo teda ženy skutočne u mužov hľadajú? To, čo v hĺbke srdca aj muži hľadajú u žien. Chcú nájsť v mužovi najlepšieho priateľa, ochrancu, dôverníka. Niekoho, kto ich počúva, kto ich pozná, s kým budú môcť v dôvere prežívať blízkosť duší aj tiel. Hľadajú niekoho, s kým budú môcť prežívať bežný každodenný život v starostiach, ale aj v zábave, v spoločne strávenom čase a zážitkoch, na ktoré sa ani po rokoch nezabudne. Hľadajú oporu: emocionálnu, fyzickú, aj oporu vo viere a duchovnom živote. Hľadajú niekoho, kto vie, kým je, čo chce a kam smeruje. Niekoho, kto skúma svoj život v Božom svetle, hľadá Božiu vôľu pre seba, túži žiť naplno, slúžiť, darovať sa, milovať. Chcú byť pre muža tie jediné, krásne, výnimočné, milované, počúvané...

Tak čo, je to až také ťažké? :-)​

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!