Joyce Meyer: Sebavedomá žena (recenzia)

Joyce Meyer nie je v kresťanskej literatúre žiaden nováčik. Už viac ako 30 rokov je v službe Bohu, takže za jej knihami stojí množstvo skúseností a mnohé veci má už sama prežité, alebo sa s nimi už stretla u druhých ľudí.

Joyce Meyer: Sebavedomá žena (recenzia)
Foto: © zachej.sk

Kniha Sebavedomá žena je zatiaľ prvá, ktorú som od tejto autorky prečítala. Už počas čítania úvodu som sa dozvedela, že autorka bola v detstve zneužívaná, čo sa značne podpísalo pod jej nízke sebavedomie. Tento fakt ma len utvrdil v tom, že kniha nebude len teóriou ako získať zdravé sebavedomie a ako sa stať priebojnou ženou. Zjavne to bude niečo, čo autorka sama hlboko prežila a dotýka sa jej to v najcitlivejších oblastiach života. A to dáva názvu knihy úplne iný rozmer.

Obsah knihy je rozdelený do dvoch častí. Prvá časť sa venuje sebavedomiu a druhá časť strachu. Podstatou je, že nejde o snahu žien byť lepšie ako muži a niečo si dokázať. Autorka sa len snaží pomôcť ženám nájsť stratenú sebadôveru, ktorá bola dlhé stáročia podkopávaná a spochybňovaná.

Text je obohatený o rôzne štúdie, životopisy úspešných žien, rozbor biblických citátov a v neposlednom rade o príbehy zo života autorky.

Kniha je veľmi motivačná a mnohé veci (podľa mňa väčšina) sa netýkajú len žien, ale sú dôležité pre život oboch pohlaví. Koniec koncov, zdravé sebavedomie nie je len záležitosťou žien. Autorka povzbudzuje k tomu, aby sme sa nezameriavali na svoje slabé stránky, ale aby sme sa snažili rozvíjať to pozitívne. Tiež vyzýva k odvahe a vytrvalosti napriek zlyhaniam a pádom. Je viac než isté, že sa v našich životoch na ceste za úspechom stretneme s opozíciou. Dôležité však je vytrvať, dôverovať Bohu a vedieť, kým sme v Ňom. Len vďaka Nemu sme schopné zvíťaziť.

Odvaha nie je neprítomnosť strachu, ale schopnosť konať napriek strachu.

Veľmi​ významnú časť knihy venuje Joyce Meyer strachu a spôsobom, ako sa s ním vysporiadať. Podstatná je myšlienka, že odvaha nie je neprítomnosť strachu, ale schopnosť konať napriek strachu. Či si to priznáme, alebo nie, každý sa niečoho bojíme. No málokedy si uvedomujeme, o čo nás strach okráda. Autorka odhaľuje mnohé pravdy o strachu a ide ku koreňu veci. Určite sa tam nájde každý. Dôležité je, čo s tým spravíme. Ako píše autorka: “Ľudia sa často desia mnohých vecí a ani si neuvedomujú, že sa tým oberajú o radosť z prítomného okamihu. Život, ktorý nám Boh poskytol v Ježišovi Kristovi, je vzácnym darom; tešme sa z každej jeho minúty!“

Autor recenzie: Kateřina Launerová

Zdroj: zachej.sk

Ak ťa kniha Sebavedomá žena zaujala, môžeš si ju zakúpiť v Bezhraničná Shop kliknutím TU

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!