Kto vládne tvojmu životu, bude vládnuť aj tvojmu vzťahu

Opýtaj sa sám seba, kto je na prvom mieste v tvojom živote? Kto vládne tvojmu životu, bude vládnuť aj tvojmu vzťahu. Výber je na tebe.

Kto vládne tvojmu životu, bude vládnuť aj tvojmu vzťahu
Foto: © pexels.com

Keď som mala 17 rokov, pozerala som sa na obraz Božieho milosrdenstva a modlila som sa, nech sa môj muž a ja stretávame v Božom srdci ako krv a voda. Nerozlučiteľne. Nech upletieme pevné lano z troch povrazov. Boh, ja a on.
Keď som začala spoznávať Boha, niekde tam na križovatke ciest, ma Boh presvedčil a stále nanovo učí, aby som nerobila veci len preto, že ich tak robia ľudia okolo mňa. Ja ako poctivý introvert som sa začala učiť niektoré z mojich životných múdrostí.
Prijímať výzvy, robiť veci, ktoré ma robia šťastnou a niekedy aj riskovať. No vždy sa zveriť do rúk Bohu. Pre niekoho to nie je risk ani výzva a možno ani vec, čo by ich urobila šťastnou, ale tak som sa napríklad ocitla pri vedení chvál, písaní blogov, rozprávaniu pred viacerými ľuďmi a dokonca v 21 rokoch vydatá.

A tak teraz píšem vám, možno ešte nezadaným, zadaným a rozmýšľajúcim, manželom a manželkám pár mojich myšlienok.
Opýtajte sa sami seba, kto má u vás prvé miesto.

Vždy, keď niekto umrie, ľudia sa modlia, želajú, posielajú energiu, aby mu na tom druhom svete bolo dobre. Nech ho anjeli odprevadia a tak ďalej. Či sú veriaci, či nie, vždy je tam náznak nádeje. Chcela by som povedať: „Ľudia zobuďte sa!“  Ale musím to povedať aj sebe: „ Lucia zobuď sa!“  Niekedy prejdú týždne bez toho aby som si naozaj sadla na ten zadok, poprípade na kolená a úprimne hľadala Božiu tvár. To naozaj musí prísť niečo ťažké a zamotané alebo musí niekto ochorieť, či umrieť aby som začala premýšľať, či je nejaký ten Boh? Čo všetko by sme mohli dosiahnuť, keby sme žili Božiu prítomnosť naplno už teraz?

V mojom živote som zažila naozaj mocné veci. Keď sa Boh staral a uzdravoval, liečil dušu i telo. Plnil sny a dával identitu. On je Bohom zázrakov. Je Bohom tu a teraz, nielen na chválach, Campfeste, či Godzone tour.  Cieľom všetkých týchto akcií je dostať Boha do tvojej rodiny, do tvojho vzťahu a nemajú byť jediným zdrojom tvojej duchovnej obnovy. Čiže, skús dať Bohu prvé miesto. Aspoň dnes a zajtra úplne naplno a ver mi, že sa to pretaví do celého života, tak sa bude Pán Boh starať!
Pretooo....
Nájdi si spoločenstvo!

Po tom, čo zažiješ nádherný oheň a smäd po Bohu nenechaj ho uhasiť myšlienkami, že to dáš sám. Lebo s najväčšou pravdepodobnosťou buď upadneš do jednoročných akcií, ktoré budú jediným tvojím defibrilátorom, alebo sa na to prosto vykašleš a povieš si, že keď budeš starý, možno do toho kostola aj začneš chodiť. Pre istotu.
Spoločenstvo je miesto, kde sa spolu budujete. Každý je jedinečný a príde s novým nápadom, svedectvom, či povzbudením, ktoré vás spoločne posúvajú ďalej. Môžeš tu nájsť ľudí, ktorí ťa budú osobne viesť, podporu, pomoc a miesto na realizáciu. Ako partneri, či manželia sa môžete navzájom inšpirovať, učiť a zároveň ste si jedni druhým dozorom. Môžete tu nájsť priateľstvo na celý život a čo je hlavné, spoločne zvolávať nebo na zem. Lebo, kde sú dvaja alebo traja v mojom mene...
 

Tvoj parter, terajší alebo ten „ešte vo hviezdach“ , nikdy nebude mať 100%. Vždy tam bude nejaké percento chýb, ktoré vás nesmie rozdeľovať. Máš ich ty aj každý na svete.

Učte sa odpúšťať.
Pretože tvoj parter, terajší alebo ten „ešte vo hviezdach“ , nikdy nebude mať 100%. Vždy tam bude nejaké percento chýb, ktoré vás nesmie rozdeľovať. Máš ich ty aj každý na svete. Budú ich mať vaše deti a určite sa manželstvom nepremeníte v čarovné, dokonalé bytosti.

Preto sa učte navzájom dôverovať. Byť verní a nežiarliť. V živote môžu prísť ťažké chvíle. Môže byť choré vaše dieťa, vy alebo vám zhorí dom. Samozrejme nechcem aby ste sa teraz strachovali a báli, nikto nevie ako v takej situácii bude reagovať, ale musíte si uvedomiť, že keď sa na vášho partnera nedá spoľahnúť teraz, tak ako to bude v manželstve?
 

Pre slobodných, partnerov aj manželov je dôležitá osobná modlitba. Tam, kde vstúpite do komôrky svojho srdca a potom modlitba partnerov a manželov, kde vaša láska a dôvera búra múry strachu a neistoty a zároveň je víťazným poľom pre vaše prosby. Modlitba manželov odhaľuje intimitu a krásu vášho srdca.

Preto si myslím, že pre slobodných, partnerov aj manželov je dôležitá osobná modlitba. Tam, kde vstúpite do komôrky svojho srdca a potom modlitba partnerov a manželov, kde vaša láska a dôvera búra múry strachu a neistoty a zároveň je víťazným poľom pre vaše prosby. Modlitba manželov odhaľuje intimitu a krásu vášho srdca. Z nej potom budete čerpať na čas a modlitby s deťmi a ich vedenie k Bohu ale aj k správnemu životu a hodnotám.

A v neposlednom rade, či ste slobodní alebo vo vzťahu, milujte seba samého.  Cez všetky chyby a nedostatky, milujte svoju dušu, svoje srdce aj telo, tak ako vás miluje Pán Boh. On vo vás verí, dal vám rôzne talenty a sny, preto sa budujte  v tom, čo máte radi a tešte sa. Rozhodujte sa každý deň pre radosť. A Boh, ktorý je na vašom prvom mieste vás požehná a spojí. Nerozlučiteľne ako krv a vodu. V pevné lano, ktoré ešte mnohých zachráni a bude svedectvom.

 

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!