Otvor sa pre nový vzťah

Každý z nás je iný. Na každého z nás teda platí niečo iné aj vo vzťahoch. Páčia sa nám rôzne typy ľudí, hľadáme určité charakterové črty na tých druhých, o ktorých si myslíme, že sú správni pre nás. No sú rady či zásady, ktoré by nám mali pomôcť pri budovaní nových vzťahov. Tých vzťahov, ktoré by mali byť navždy a pevné. Píšem „mali by byť“, lebo vždy sa nájde výnimka a nič v živote nie je na sto percent.

Otvor sa pre nový vzťah

​Dôležitou, ak nie priam základnou vecou, je byť pripravený. Byť pripravený budovať nový vzťah. Byť pripravený nezištne dávať a obetovať sa pre druhého. Neočakávať od druhého viac ako mu ja sám ponúkam. A v neposlednom rade dôverovať Bohu a byť pripravený na to, čo pre nás prichystal. Mať otvorené srdce pre Jeho plán pre nás. Veď On najlepšie vie, kto sa k nám hodí.
 

Ako sa pripraviť?

1. Vzdaj sa starých vzťahov:

Vzťahov, ktoré nevyšli podľa tvojich predstáv. Pouč sa z nich, no nedovoľ, aby ťa spútali v tvojom ďalšom rozhodovaní. Je možné, že v tebe zanechali pocity strachu a neistoty, že aj v ďalšom vzťahu sa niečo pokazí. Odpusť úprimne tým, ktorí ťa zranili a vykroč vpred. 

2. Modli sa za svojho budúceho partnera:

Otvor sa Bohu. Hovor mu o svojich predstavách a túžbach. No nikdy sa ich nedrž príliš silno. Veď sa modlíme k Bohu „buď vôľa Tvoja“. Buď preto ochotný pustiť kúsky svojich predstáv a nechaj sa viesť Bohom. On má pre teba ten najlepší plán! 

3. Buď úprimný voči sebe aj druhým:

Uvedom si, že pri hľadaní neznižuj svoje základné nároky. Ak sa ti na niekom niečo nepáči, povedz mu to. Pomôžeš tým sebe, nebudeš musieť vnútorne tŕpnuť nad tým, čo sa ti nepáči. A on zároveň pochopí, že možno to, čo robí, nie je najsprávnejšie a zbytočne tým odháňa od seba možno práve toho, koho potrebuje nájsť.
 

Čo ak sa cítiš pripravený, no nikto ťa nehľadá?

Samozrejme, nemôžeš očakávať, že po jedinej modlitbe príde tvoj vysnívaný partner, zaklope na dvere a povie „tu som.“ 

Sám si potreboval prípravu, aby si otvoril srdce a túžil niekomu dôverovať.
Daj čas aj druhej strane sa pripraviť, aby dokázala byť tým najlepším partnerom pre teba.
Možno bude náročné ho spoznať hneď. Dôležitá je komunikácia. Nemaj strach sa nezáväzne sa s niekým rozprávať. Len vďaka tomu môžeš prísť na to, či je to naozaj ten, ktorého pre teba vybral Boh.
Partnerský vzťah sa začína budovať už pred jeho oficiálnym začiatkom. 

A ak už teda dospejete k tomu, že ste pripravení na nový vzťah, nemajte strach.
Modlite sa za vás a váš vzťah. Budujte ho a on bude rásť s vami.
Vzťah nie je záväzkom na celý život a ovplyvňuje ho veľa vecí. No je neodmysliteľným krokom pre pevné manželstvo. 

Prajem nám všetkým byť pripravení a otvorení tomu, čo Boh pripravil pre nás!

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!